Zabrinjavajuće

Drastično povećan broj ilegalnih migranata; od Nove godine do sada, otkriven 61 ilegalac

Granična policija BiH je od 1. do 19. siječnja 2018. godine u pokušaju ili neposredno nakon ilegalnog prelaska državne granice otkrili su 61 državljanina zemalja visokog migracijskog rizika
Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2018. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH od 1. do 19. siječnja 2018. godine u pokušaju ili neposredno nakon ilegalnog prelaska državne granice otkrili su 61 državljanina zemalja visokog migracijskog rizika, što je povećanje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U najvećem broju otkriveni su državljani: Pakistana 12, Sirije 11, osoba sa područja Kosova 11, Afganistana 8, Maroka 6, Irana 4, Alžira 4, Palestine 2, Libije 2 i Tunisa 1.

Ilegalni migranti otkriveni su na području Trebinja, Višegrada, Zvornika, Velike Kladuše, Foče, Bijeljine, Bihaća, Brčkog te Posušja. Uz navedeno 31 osoba je spriječena da uđe u BiH na način da su odustali od pokušaja prelaska granice zbog angažiranja policijskih službenika na samoj graničnoj liniji između BiH i Crne Gore, izvan graničnih prijelaza.

''Poduzimamo niz preventivnih i represivnih mjera i radnji u cilju nadziranja državne granice: ophodnje, nadzor i promatranje, prikupljanje obavještajno-sigurnosnih podataka, postavljanje zasjeda i kontrolnih punktova, te provedbe operativnih akcija i mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu BiH sa susjednim zemljama'', rekao je direktor GPBiH Zoran Galić.

Dodaje kako je Postrojbi granične policije Trebinje preusmjeren dodatni broj službenika iz drugih organizacijskih jedinica, kao i specijalistička oprema za nadzor granice.

Zbog registriranja većeg broja slučajeva korištenja tovarnog prostora teretnih motornih vozila za krijumčarenje migranata, GPBiH je uveo privremenu mjeru pojačane kontrole i obaveznog pregleda svih teretnih motornih vozila koja u BiH ulaze iz R. Srbije i Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close