Intervencija specijalaca

Drama u Vitezu: ''Udarali su žene, nastao je kaos''

Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2017. u 06:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjestu Kruščica kod Viteza u četvrtak oko 5.00 sati došlo je do fizičkog sukoba specijalaca MUP-a Srednjobosanske županije i mještana koji prosvjeduju protiv izgradnje hidrocentrale.

Prema riječima sudionice prosvjednog skupa sve je počelo rano jutros, oko 5.00 sati, kada su na stigli strojevi i specijalci koji su zahtjevali od prosvjednika da se sklone.

"Mi smo sjele na most. Blizu 40 ženskih osoba odbilo se skloniti, a onda su nas oni počeli tući. Šest žena je u Hitnoj završilo, a 12 su uhitili. Udarali su žene, nastao je kaos. Udarili su trudnu ženu, jednoj su izbili zub, a drugu su udarali po glavi oko očiju", kazala je za N1 sudionica prosvjeda.

Prema njihovim riječima, skup u Kruščici je trebao dobiti podršku i žena iz Zenice, ali je njihov autobus zaustavljen i onemogućeno im je da stignu u mjesto kraj Viteza.

"Ovo nam je država", poručila je uplakana žena.

U MUP-u SBŽ za N1 su kazali da je izvršena deblokada ceste Vitez - Kruščic.

"Problem je postojao duže vrijeme. Policija je imala nadležnost da osigura nesmetan prolazak i cesta je sada prohodna. Drugih informacija o ozlijeđenima ili upotrebi sile za sada nemamo", rečeno je za N1 u MUP-u SBŽ.

''Jedan dio osoba je pružao pasivni otpor, oni su premješteni i put je prohodan i pod nadzorom policije. Nemamo službene potvrde da je došlo do fizičkog obračuna i da je bilo ozlijeđenih, ali provjeravamo te informacije. To je bila klasična deblokada puta, jer putevi moraju biti prohodni i to je u nadležnosti policije'', kazao je Feni Hasan Hodžić iz Operatvnog centra MUP-a SBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close