Prijetili pištoljem

Došao iz Njemačke u BiH kupiti stan, trojac mu ukrao 150.000 eura u gotovini

Razbojstvo se dogodilo u subotu. Iznio je podatke o, čini se, dobro isplaniranoj pljački koju su obavila trojica profesionalaca, za koje sumnja da su došli iz Crne Gore.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 11. 2022. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redakciji Dnevnog avaza obratio se Šerif M. iz Srebrenika, nastanjen u Njemačkoj, koji je policiji u Srebreniku prijavio krađu 150.000 eura u gotovini.

Ovu svotu, kako je kazao, donio je iz Njemačke, čiji je državljanin, gdje s kćeri drži rent a car firmu. Šerif, koji je porijeklom iz Srebrenika, kaže da je taj novac donio u BiH da kupi stan u Srebreniku, gdje se ima namjeru vratiti, jer je sada u mirovini.

Razbojstvo se dogodilo u subotu. Iznio je podatke o, čini se, dobro isplaniranoj pljački koju su obavila trojica profesionalaca, za koje sumnja da su došli iz Crne Gore.

''Dogodilo se to u subotu, ali sam tek jučer prijavio policiji u Srebreniku. Davao sam izjavu četiri sata. Imam fotografiju auta kojim su došli, a koji je snimljen videonadzorom. I policija ima tu fotografiju'', kazao je i dodao:

''Glavni, koji je i izveo pljačku, radi za obavještajnu agenciju u Srbiji i oni su mi se "prikačili" na telefon. Skidao je sve moje poruke i sve moje slike. Ja sam htio kupiti stan u Srebreniku i slao sam ljudima fotografije da imam pare i da hoću kupiti stan, oni su presreli poruke i došli kod mene u Srebrenik. Taj "glavni" je došao u kafić, izveo me vani i rekao: ''Hajdemo kod tebe u stan da razgovaramo.'' Audijem A7 su pred stan došla i druga dvojica. Prvo su mi rekli: ''Daj pare'', a ja sam rekao da nemam para, te izvadio 100-200 maraka iz džepa. "Glavni" je rekao: ''Kako nemaš pare?'' i izvadio je svoj telefon i pokazao mi da ima sve transakcije s mog računa u Njemačkoj, što sam plaćao automobile. Pokazao mi je i slike novca koji sam slao da kupim stan. Ljudima sam slao slike na kojima se vidi 150.000 eura, sve po 500 eura, u tri bunta u gumice povezana. Oni su saznali da imam pare i tako su došli da me opljačkaju'', ispričao je Šerif.

Za glavnog pljačkaša nije siguran kako se zove, ali zna da mu je nadimak Beli. Za Belog zna da ima kuću u Beogradu i da posjeduje apartmane u Crnoj Gori.

Kopirati
Drag cursor here to close