Uhićenja

Djelatnici Odjela za borbu protiv droga surađivali sa dilerima droge: Uhićeno 5 osoba

Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2014. u 17:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Policijskoj upravi primorsko - goranskoj u četvrtak je održana izvanredna tiskovna konferencija povodom uhićenja pet osoba, među kojima su i četvorica djelatnika Policijske uprave istarske. Od te četvorice policajaca, trojica su djelatnici Odjela za borbu protiv droga.

Djelatnici policije terete se za više kaznenih djela: trgovanje drogom, primanje mita, uzimanje novca u zamjenu za zaštitu, davanje službenih informacija o nizu policijskih akcija koje su zbog toga i propadale. Uz kazneni postupak, policajci su odmah suspendirani pa će se protiv njih paralelno voditi i disciplinski postupak.

Na konferenciji za medije govorio je načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Mario Bertina i voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Božo Barbarić.

"Uhićenja su rezultat dvogodišnje policijske istrage pod motom '... i pauka na zidu i miša u rupi'", rekao je Barbarić. Sinoć su djelatnici USKOK-a iz Rijeke uhitili četiri policajca operativaca iz Odjela kriminalističke policije PU istarske, potvrdila je 'Glasu Istre' glasnogovornica Ravnateljstva MUP-a Hrvatske Jelena Bikić.

Po njezinim riječima, radi se o djelu iz područja USKOK-a, te nam više nije mogla reći. Neslužbeno saznajemo da je sve počelo prije pet, šest mjeseci, kada je "pala" grupa istarskih dilera i odala policajce.

Inače, povezane policijske akcije koje su dovele do uhićenja petorice dilera su - "Favela", "Sila" i "Goga", rekao je Barbarić. U jednoj od tih akcija su prije dva mjeseca uhićena 22 dilera s područja Istre i Primorsko-goranske županije. Tereti ih se za zločinačko udruživanje, trgovanje drogom i zlouporabu položaja i ovlasti, kazao je Barbarić.

Kopirati
Drag cursor here to close