Nakon curice iz Italije

I dječaka iz Srbije ubio izazov na Tik-toku

Roditeljis u zatekli dijete obješeno o krevet na kat
Vijesti / Crna Kronika | 28. 01. 2021. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječak (10) koji je pronađen mrtav u stanu u Rakovici kod Beograda, navodno se slučajno objesio igrajući Tik-tok izazov Blackout! 

Kako piše Kurir.rs, dječak je ostao sam u stanu, dok su mu roditelji bili u trgovini. 

''Kada su se vratili on nije otvarao vrata, pa su pozvali policiju i vatrogasce koji su preko terase ušli i dijete zatekli obješeno o krevet na kat. Od početka se sumnjalo da je do smrti došlo slučajno tijekom igre, a sada se vjeruje da je dječak zapravo igrao izazov Blackout na društvenoj mreži Tik-tok'', kaže izvor iz istrage.

Podsjetimo, desetogodišnja djevojčica umrla od gušenja u Palermu na Siciliji u slučaju koji je šokirao Italiju.

Djevojčica je vezala pojas oko grla kako bi sudjelovala u izazovu na TikToku. Cilj je bio zadržati dah tijekom snimanja na telefon. Izazov imena 'Blackout challenge' ili zamračenje bio je ekstreman test gušenja koji se pretvorio u tragediju.

U četvrtak 20. siječnja djevojčica je hospitalizirana na intenzivnoj njezi u bolnici ''Di Cristina'' u Palermu gdje je stigla u pratnji roditelja zbog srčanog zastoja nakon dugotrajne asfiksije. Djevojčica je preminula idući dan nakon duboke i nepovratne kome nastale uslijed manjka kisika u mozgu. Tužitelji su otvorili istragu o mogućem poticanju na samoubojstvo i žele istražiti je li ju netko pozvao da sudjeluje u izazovu.

U toku je policijska istraga u sklopu koje je zaplijenjen mobitel djevojčice. Prema prvoj rekonstrukciji, postoje dokazi da je djevojčica je prihvatila izazov ''gušenja'' u aplikaciji.

Ured za zaštitu podataka u Rimu donio je odluku da ako TikTok ne može sa sigurnošću provjeriti starost svog korisnika ili korisnice, mora ga blokirati najkasnije do 15. veljače 2021. godine. 

TikTok za svoje korisnike propisuje minimalnu starost od 13 godina, ali kompanija nije spriječila da profil postavi djevojčica od 10 godina, naglasili su iz Ureda.

Inače, TikTok se obvezao zabraniti registraciju za djecu mlađu od 13 godina, a to pravilo je lako zaobići.

Kopirati
Drag cursor here to close