Policija, službeno

Dječak ubio mladića

Zbog postojanja osnova sumnje da su sudjelovali u tučnjavi sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su lišene slobode…
Vijesti / Crna Kronika | 26. 08. 2019. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedna osoba smrtno je stradala nakon tučnjave koja se sinoć (nedjelja, op.ur.) dogodila na Teheranskom trgu u Sarajevu, priopćeno je danas u izvještaju Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

MUP navodi kako je u nedjelju, u 19.25 sati, Četvrta policijska uprava obaviještena da je u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tučnjave između nekoliko osoba.

''Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je, da je od zadobivenih ozljeda smrtno stradala osoba R. O., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Smrt je konstatirao liječnik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Također, u navedenoj tučnjavi jedna maloljetna osoba rođena 2001. godine je zadobila ozljede, a liječnička pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu'', navodi sarajevski MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su sudjelovali u tučnjavi sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su lišene slobode i predane u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

''Nakon završene kriminalističke obrade, uhićene osobe će uz izvještaj biti predane u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu. S obzirom na to da su uhićeni maloljetnici, zbog zaštite interesa djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti objaviti više informacija'', priopćili su iz MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close