Priznao krivicu

Direktoru firme iz Mostara godinu dana zatvora zbog utaje poreza

Optuženi je priznao krivicu da je, u svojstvu direktora i odgovorne osobe za zastupanje pravne osobe 'Dvor' d.o.o. Mostar, pružajući lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima i drugim činjenicama izbjegao plaćanje PDV-a.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 12. 2022. u 15:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Matko Golemac (1980.) sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Oglašen je krivim za kazneno djelo porezne utaje ili prevare, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Optuženi je priznao krivicu da je, u svojstvu direktora i odgovorne osobe za zastupanje pravne osobe 'Dvor' d.o.o. Mostar, pružajući lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima i drugim činjenicama od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obaveza, izbjegao plaćanje poreza na dodatnu vrijednost (PDV) u iznosu 109.081 KM, za koju iznos je oštetio proračun BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Od optuženog se oduzima protupravno stečena imovinska korist pribavljena kaznenim djelom u iznosu 109.081 KM, koja je prethodno osigurana i što je bio uvjet za sklapanje sporazuma. Tako je u potpunosti osigurano namirenje štete po proračun BiH.

Optuženi se obvezuje da će nadoknaditi troškove vještačenja i kaznenog postupka u iznosu od 700 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close