Šta će firmi, daj meni

Direktor s računa firme sebi prebacio 420.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 15. 06. 2017. u 12:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud Tuzla potvrdio je optužnicu postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Tuzlanske županije protiv Zorana Miokovića (40) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je kao odgovorna osoba i direktor firme INOXIU BH d.o.o. Tuzla počinio produženo kazneno djelo 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja', prilikom čega je firmu oštetio i sebi pribavio protupravnu imovinsku od oko 420.000 KM.

U optužnici je navedeno da je Mioković od veljače 2014. do studenog 2016. godine, kao direktor i odgovorna osoba zadužena za zakonitost rada firme, svjestan da iskorištava službeni položaj i da postupa suprotno Statutu, s transakcijskih računa firme na svoj račun periodično prebacivao određene iznose novca, te je tako oštetio firmu i sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

U optužnici je navedeno da je Mioković u tom razdoblju, u većem broju slučajeva, u dvije banke davao naloge za prebacivanje sredstava na njegov račun, bez prethodne suglasnosti osnivača Društva.

Nakon preuzimanja elektronskih bankarskih izvoda s računa firme, na kojima su navedene stvarne uplate i isplate, krivotvorio je izvode, umanjivao uplate kupaca firme, brisao uplate koje su izvršene na njegov račun, te takvu dokumentaciju predavao računovodstvenom servisu na knjiženje.

U skladu s odredbama Kaznenog zakona FBiH postupajući tužitelj je nadležnom Županijskom sudu Tuzla stavio prijedlog da se od optuženog, nakon donošenja pravosnažne presude u predmetu, oduzme imovinska korist pribavljena kaznenim djelom u iznosu od 420.000 KM, priopćeno je iz Tužiteljstva TŽ-a.


Kopirati
Drag cursor here to close