Pronađen naknadno

Radnik poginuo u eksploziji u Rafineriji nafte

Kako je rekao Milivojko Zubić, dežurni liječnik u Hitnoj pomoći Brod, od devet pacijenata koji su primljeni u ovu ustanovu, šest ih je upućeno u dobojsku bolnicu.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 10. 2018. u 07:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U eksploziji u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu jedna osoba je poginula, a devet je ozlijeđeno, potvrđeno je iz Policijske uprave Doboj.

Četiri radnika, koja su nakon sinoćnje eksplozije u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu zadržana u dobojskoj bolnici, nisu u životnoj opasnosti.

Ostalih pet radnika je, nakon liječničkog pregleda u domu zdravlja u Bosanskom Brodu, vraćeno kući.

Vatrogasci su nakon ponoći lokalizirali požar, do kojeg je došlo nakon snažne eksplozije koja je uznemirila građane. Eksplozija je pričinila štetu u tom poduzeću za preradu nafte, a popucala su i stakla stambenih objekata u neposrednoj blizini.

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić precizirao je da je požar sat vremena nakon ponoći lokaliziran, a potom i ugašen.

 

''Nažalost oko 03.00 sati pronađen je jedan radnik koji je poginuo u eksploziji u Rafineriji'', rekao je Jovičić za Radio RS.

Najavio je da će danas u dobojskoj bolnici posjetiti ozlijeđene radnike.

Foto: Facebook / Eksplozija u Rafineriji

Do eksplozije u Rafineriji nafte Bosanski Brod došlo je sinoć oko 21.30 sati u blizini postrojenja “05”, u kojem se prerađuju nafta i plin. Veliki požar gasile su vatrogasne jedince.

Brodska Rafinerija je u vlasništvu Neftegazinkora iz Ruske Federacije.

Podsjećamo, u utorak večernjim satima došlo je do eksplozije u jednom od postrojenja Rafinerije u Brodu. Vatrogasne i policijske ekipe su odmah po prijavi stigle na mjesto događaja, a nadležne službe su uputile apel građanima koji stanuju blizu Rafinerije da napuste naselje iz predostrožnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close