Uništeni tragovi?

Detalji ubojstva Klice u Zagrebu: Ubojice spalile Škodu

Vijesti / Crna Kronika | 03. 05. 2015. u 12:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poljskom putu pored pruge u istočnom dijelu Zagreba policija je pronašla zapaljen automobil, za koji nije dala službenu potvrdu da je povezan s jutrošnjim ubojstvom Vinka Žuljevića Klice u Sesvetama, ali ne isključuje tu mogućnost.

"U ovoj fazi istrage ne možemo potvrditi da pronađeni automobil ima veze s ubojstvom u Sesvetama, još se istražuju sve okolnosti i ništa nije isključeno", rečeno je Hini u zagrebačkoj policiji.

Vinka Žuljevića Klicu (57) usmrtilo je više nepoznatih počinitelja hitcima iz vatrenog oružja u nedjelju oko 8 sati u središtu Sesveta.

Automobil marke "Škoda octavia", bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka pronađen je zapaljen blizu ulici Retkovec III, na poljskom putu pored željezničke pruge uz Novu Branimirove. Na mjestu gdje je pronađeno policija obavlja očevid i nisu se mogle dobiti informacije pod kojim je okolnostima zapaljeno vozilo te je li poslužilo ubojicama za bijeg s mjesta zločina.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubojice su tim automobilom, kao i još jednim motociklom, presrele put vozilu Vinka Žuljevića, a njime su potom pobjegli iz Sesveta te ga na poljskom putu zapalili.

Policija intenzivno traga za Žuljevićevim ubojicama i vozilima u kojima su pobjegli s mjesta događaja. Očevid je u tijeku, policija poduzima intenzivne mjere za razrješenja svih okolnosti događaja, rekao je zamjenik državne odvjetnice u Zagrebu Jurica Ilić novinarima na mjestu zločina. Potvrdio je da je Žuljević jedini stradali, ali u interesu istrage nije se izjasnio na novinarski upit je li Žuljević bio naoružan.

Klica je oslobođen optužbi za ubojstvo Bugarina Veselina Marinova, tjelohranitelja Mladena Naletilića-Tute i suradnika hrvatskih obavještajnih službi, 2002. godine u Zagrebu. Sud je odlučio kako je Klica u Marinova pucao u samoobrani.

Klica i njegovi branitelji u istrazi su tvrdili da je Marinov prvi zapucao iz malog revolvera, te da se Žuljević, koji se odmah nakon ubojstva prijavio policiji, samo branio.

Žuljevićev iskaz potvrdio je 2003. godine njegov kum Vladimir Rajić, koji je bio i jedini očevidac ubojstva. Klica je bio na glasu kao jedan od opasnijih ljudi u Zagrebu, a imao je logističku podršku bivših vojnika HVO-a, koji su nakon rata iz BiH došli u Zagreb, prenosi Index.

 

Kopirati
Drag cursor here to close