Ubojstvo u Bijeljini

Detalji ubojstva inspektora: Ubojica i pomagači odbacili četiri pištolja

Tijekom istrage pronađeni su i odbačeni mobilni telefoni kojih su se osumnjičeni riješili.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 10. 2023. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni za teško ubojstvo policijskog inspektora Nenada Markovića u Bijeljini K.N. ispalio je u prsa žrtve iz neposredne blizine dva hica iz pištolja marke "Crvena zastava" kalibra 7,65 milimetara, navodi se u rješenju o pritvoru Okružnog suda u Bijeljini.

Uhićeni nakon dva sata

On je nekoliko puta povukao obarač i u pravcu osobe čiji su inicijali B.D., pri čemu je zatvarač bio u zadnjem položaju usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja.

"K.N. je bio svjestan i znao da ispaljivanjem hitaca iz vatrenog oružja može da usmrti M.N. i B.D., što je i htio", zabilježeno je u rješenju koje je potpisao sudac za prethodni postupak Dragoslav Erdelić.

U tekstu se precizira i da su osumnjičeni i njegova tri pomagača, koji su svi uhićeni dva sata nakon ubojstva i nalaze se u pritvoru, po prethodnom dogovoru došli putničkim vozilom do ugostiteljskog objekta u kojem su se nalazili M.N. i D.B., a K.N. se nakon ubojstva uputio prema podzemnoj garaži stambene zgrade gdje je trebao odbaciti pištolj i garderobu.

Pomagači S.D., S.B. i Š.D. su se uputili prema hotelu, iako svjesni da pomažu K.N. da ne bude otkriven, što su i htjeli, pri čemu su ušli u sporednu ulicu i u neposrednoj blizini kontejnera za smeće od sebe odbacili tri pištolja, a zatim se uputili prema ulici kako bi osigurali prijevoz za dalji bijeg.

Za pištolje koje su nosili ne posjeduju oružni list i dozvolu za držanje oružja.

Javili ocu

Riječ je o pištoljima "Crvena zastava" kalibra 7,65 milimetara koji je u podzemnoj garaži stambene zgrade odbacio K.N., pištolju "Valter" kalibra 7,65 milimetara sa sedam komada streljiva, pištolju "Crvena zastava" kalibra devet milimetara sa osam komada streljiva i pištolju marke "Crvena zastava" kalibra 7,62 milimetara sa devet komada streljiva koje su u sporednoj ulici, u neposrednoj blizini kontejnera za smeće, od sebe odbacili S.D., B.S. i D.Š.

Pomagači su zatim zaustavili putničko vozilo i u telefonskim kontaktima govorili da je K.N. ranio policajca i tražili da se to prenese njegovom ocu, pripremajući se da ga preuzmu s mjesta gdje se krio.

Osumnjičeni K.N. je u međuvremenu pronađen i lišen slobode, a pomagači su se uputili u naselje gdje su se trebali sastati s odvjetnikom, a uhićeni su na parking prostoru.

Ranije osuđivan

U rješenju se navodi da je K.N. do sada osuđivan presudom Osnovnog suda Brčko distrikta na 30 dana zatvora za krivično djelo nanošenje lake tjelesne ozljede, presudom Suda BiH za organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata na godinu i šest mjeseci zatvora, uvjetno kazna na tri godine i novčana kazna od 500 KM i presudom Osnovnog suda Brčko distrikta za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari kaznom zatvora od 30 dana, uvjetno na jednu godinu.

Osumnjičeni pomagači nisu ranije osuđivani.

Tijekom istrage pronađeni su i odbačeni mobilni telefoni kojih su se osumnjičeni riješili.

U rješenju se navodi da je za krivično djelo teškog ubojstva propisana kazna zatvora najmanje 10 godina.

U dijelu teksta se konstatira i da je krivično djelo izvršeno na javnom mjestu, na samom ulazu u ugostiteljski objekt u centru Bijeljine, u vrijeme kada se u objektu nalazio veći broj osoba, te da je osumnjičeni K.N. iskazao naročitu upornost i bezobzirnost.

On je pucao i usmrtio jednu osobu koja je pokušala izaći iz ugostiteljskog objekta, a zatim imao namjeru da usmrti i drugu osobu koja je bila u društvu sa smrtno stradalim M.N., Prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close