Harris Österdahl

Detalji pucnjave: U Sarajevu ubijen vođa švedskog narkokartela?

Lars Harris Österdahl je osuđen 2017. godine zbog vođenja kriminalnog lanca s drogom.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2023. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U poslijepodnevnim satima ispred marketa u sarajevskom naselju Bulevar dogodila se pucnjava. Iz MUP-a Županije Sarajevo potvrdili su da su policijske ekipe izašle na teren na temelju zaprimljene dojave.

Avaz piše kako je jedna osoba smrtno stradala, dok je druga ranjena. Na lokaciji pucnjave se nalazi tijelo koje je prekriveno plahtom.

Prema saznanjima Avaza, na mjesto događaja došle su dvije maskirane osobe sa sportskim torbama u kojim se nalazilo automatsko oružje. Dodaju kako napadači iza sebe nisu ostavili čahure, što sugerira da je riječ o profesionalcima.

Avaz također piše da je ubijen švedski državljanin Harris Österdahl, dok je ranjena osoba državljanin BiH.

Nije poznato kojim povodom se nalazio u Sarajevu. Iz Avaza naglašavaju kako je Österdahl imao 30 godina, a u Švedskoj je bio vođa narkokartela i 2017. je osuđen na četiri godine zatvora zbog podmićivanja, prodavanja droge i kršenja Zakona o oružju.

Lars Harris Österdahl je osuđen 2017. godine zbog vođenja kriminalnog lanca s drogom. Osuđen je na četiri godine zatvora zbog mita, ilegalne vožnje, ozbiljnih kaznenih dijela u vezi sa drogom, kaznenih dijela sa oružjem, dopinga i kršenja Zakona o oružju. On je negirao ove optužbe.

Također, njegov brat Dennis je također osuđivan u Švedskoj. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog iniciranja i organiziranja. 2016. godine je osuđen zbog kaznenih dijela sa oružjem, manjih kaznenih dijela sa drogom, vožnje pod utjecajem alkohola, teške ilegalne vožnje, kaznenih dijela sa drogom i krađe. 2013. godine je osuđen, između ostalog, i zbog priprema za kaznena dijela sa drogom.

Kopirati
Drag cursor here to close