11 osumnjičenih

Detalji akcije Brend: SIPA pretresla prostorije UNO BiH

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda Bosne i Hercegovine prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem kaznenih djela
Vijesti / Crna Kronika | 27. 02. 2019. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, su u okviru predmeta kodnog naziva 'Brend', u utorak 26. veljače, izvršili pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih osoba, službenika Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banja Luke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prelaza Gradiška, Orašje i Šamac. 

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda Bosne i Hercegovine prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem kaznenih djela “Udruživanje radi činjenja kaznenih djela“ iz člana 249. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa kaznenim djelima “Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz člana 217. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine i “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, iz člana 220. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Tijekom pretresa privremeno su oduzeti mobilni telefoni i SIM kartice, laptop, novac u ukupnom iznosu od 13.550,00 EUR, 3.400,00 KM i 200,00 KN, potvrde o naplati neizravnih poreza za robu prijavljenu usmenim putem (CPD blokovi), interne evidencije i uređaji za pohranu memorije.

Nakon izvršenih pretresa osoba, objekata i pokretnih stvari, slobode je lišeno 11 osumnjičenih osoba koja su dovedena u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje su ispitana u svojstvu osumnjičenih, te su dana 27.02.2019. godine predata u nadležnost pustupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provodene pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Posavskog kantona, stoji u priopćenju SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close