Vatra

Desetine požara u Republici Srpskoj

Vatrogasci već treći dan nastavljaju neprekidnu borbu sa šumskim požarima u Konjević Polju i Krasanpolju, koji se brzo šire, jer zahvaćaju korov, sasušenu travu, lišće i šiblje.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 04. 2024. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šumski požari kod Konjević Polja i Krasanpolja u općini Bratunac šire se nepristupačnim terenom i zahvatili su desetine hektara šiblja i bjelogorične šume, dok je još jedan izbio u zaseoku Zapolje kod Tegara, objavljeno je iz Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom mjestu.

Vatra se u ponedjeljak navečer u Konjević Polju primakla kućama i drugim objektima, ali su vatrogasci uspjeli zaustaviti njeno širenje.

Vatrogasci već treći dan nastavljaju neprekidnu borbu sa šumskim požarima u Konjević Polju i Krasanpolju, koji se brzo šire, jer zahvaćaju korov, sasušenu travu, lišće i šiblje.

Požar u Zapolju je na izuzetno nepristupačnom terenu i vatrogasci dežuraju kako bi spriječili njegovo širenje na pristupačnom terenu.

Na području Sokoca u protekla 24 sata ugašeno je 11 požara, od kojih su većina šumski, a za koje u Vatrogasnom odjeljenju i Šumskom gazdinstvu "Romanija" vjeruju da su podmetnuti, dok u Policijskoj stanici kažu da je prerano o tome govoriti.

Koordinator za stručnu obuku i usavršavanje u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Istočno Sarajevo Nikola Šarac rekao je Srni da je na lokalitetima sela Jabuka, Košutica, Bjele Vode i Bare postojala opasnost da požari zahvate obiteljske kuće i pomoćne objekte, ali da su vatrogasci uspjeli lokalizirati ih i spasiti objekte.

Požar u teslićkom naselju Mladikovine je lokaliziran, a izuzev jednog zapaljenog pomoćnog objekta nije bilo ozlijeđenih, rekao je Srni načelnik općinskog Odjela za civilnu zaštitu Dule Borić.

Borić je naveo da su kiša i slabljenje vjetra znatno pomogli gašenju vatre koja je sinoć u jednom trenutku ušla među kuće.

On je rekao da je požar zahvatio veliku površinu, uključujući nisko raslinje i šumu.

Policija iz Teslića danas će izvršiti uviđaj požara koji je na području ove općine zahvatio 20 hektara niskog rastinja i šume, rečeno je iz dobojske Policijske uprave.

Požar je Policijskoj stanici Teslić prijavljen u ponedjeljak u 17.35 sati.

Video: Požar u Tesliću

Domaćinstva u Mladikovinama, gdje je izbio veliki požar, više nisu ugrožena zahvaljujući jakoj kiši, a i vjetar slabije puše, rekao je Srni predsjednik ove mjesne zajednice Radislav Đurić.

Đurić je naveo da vatra i dalje gori i da je do sada izgorio jedan pomoćni objekt, odnosno štala.

On smatra da je vatrena stihija zahvatila površinu od gotovo 10 četvornih kilometara, uključujući nisko rastinje i šumu.

"Plamen je u određenim momentima dostizao visinu i do deset metara s obzirom na to da je uslijed jakog vjetra zahvatio crnogoričnu šumu", rekao je Đurić.

Kopirati
Drag cursor here to close