Potvrđena optužnica

Deset godina zatvora za ubojstvo livanjskog profesora

Ajnur je usmrtio profesora na način da ga je zadavio na suvozačevom mjestu.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2022. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine odbilo je žalbe Županijskog tužiteljstva HBŽ i branitelja optuženog Ajnura Nicu, te potvrdilo odluku Županijskog suda u Livnu kojom je optuženi proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset godina, priopćeno je iz Županijskog suda u Livnu.

Prema optužnici, 17. prosinca 2020. godine oko 15:05 sati za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC "Konzum" u Livnu, do njega je došao umirovljeni profesor Stipo Perković iz Livna, koji ga je nakon kratkog razgovara povezao u svom Mercedesu.

Nadalje se navodi kako su se obojica odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice, a poslije određenog vremena provedenog u vozilu, Ajnur je usmrtio profesora na način da ga je zadavio na suvozačevom mjestu.

Nakon toga Nice je tijelo ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, a potom iz njegovih hlača uzeo novčanik i novce u manjem iznosu te se njegovim Mercedesom odvezao u Vitez, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close