Pad aviona u Zalužanima

Deset godina od tragedije: Tužiteljstvo BiH traži novac za vještaka

Šef istražnog tima Omer Kulić, nakon deset godina u razgovoru za Večernje novosti kaže da je bruka što Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine istragu nije privelo kraju.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 05. 2022. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je točno deset godina otkad je pet mladića, padobranaca, poginulo u stravičnoj avionskoj nesreći, u Zalužanima kod Banja Luke.

Što je uzrok pada aviona u kojem su poginuli pilot Alen Crnalić, instruktor padobranstva Nemanja Goronja, instruktor Stefan Karanović i padobranci Nikola Stević i Srđan Kostić koji su po prvi put trebali skočiti padobranom ni danas nije poznato.

Šef istražnog tima Omer Kulić, nakon deset godina u razgovoru za Večernje novosti kaže da je bruka što Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine istragu nije privelo kraju.

"Stječem utisak da se nakon deset godina samo ja zanima za predmet i nitko više, što je tragično. Predlagao sam roditeljima stradalih mladića da podnesu tužbu, ali to nitko nije uradio. Sve se godinama vuče po ladicama Tužiteljstva, a kako je krenulo ne bih se iznenadio da dođe do zastarijevanja slučaja", rekao je Kulić.

Iz Tužiteljstva BiH danas kratko, istraga je u tijeku, traži se novac za plaćanje stručnog vještačenja.

"Postupajuća tužiteljica koja je zadužena predmetom, poduzela je niz istražnih radnji predviđenih Zakonom o krivičnom postupku BiH u cilju provođenja daljnjih aktivnosti. Također, v.d. glavnog tužitelja, dao je instrukcije da se što prije pronađe rješenje za plaćanje stručnog vještačenja u ovom predmetu, kako bi se mogle nastaviti aktivnosti u pravcu donošenja tužiteljske odluke, s obzirom na veliki protok vremena, od navedenog događaja", navedeno je u odgovoru Tužiteljstva BiH.

Godinama unazad obilježava se godišnjica tragičnog stradanja pet mladića, a u njihovu čast u Banja Luci se organizira memorijalni turnir.

Kopirati
Drag cursor here to close