Granična policija

Crnogorac uhićen kod Trebinja zbog počinjenih teških kaznenih djela u Njemačkoj

Vijesti / Crna Kronika | 07. 11. 2016. u 19:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Izačić otkrili su devet državljana Sirije i pet državljana Iraka u ilegalnom prelasku državne granice 4.11.2016. godine. Otkriveni su u dvjema grupama na području Bihaća.

Privedeni su u službene prostorije JGP Izačić, a službenicima GP izjavili su da dolaze iz Sirije i Iraka. Strani državljani su radi utvrđivanja njihovog identiteta i procesuiranja, predati Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 6.11.2016. godine lišili su slobode L.T. (1973.), državljanina Crne Gore. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela 'Teška krađa počinjena u grupi' i 'Posebno ozbiljan slučaj krađe'. Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Deleuša. L.T. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na MGP Brod prilikom ulaska u BiH 5.11.2016. godine lišen je slobode bh. državljanin F.T. (1975.). Službenici JGP Brod utvrdili su da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Dan ranije, 4.11.2016. godine službenici JGP Orašje lišili su slobode E.S. (1992.), državljanina BiH, prilikom izlaska iz BiH na MGP Šamac. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela 'Nasilničko ponašanje'.

Na MGP Gradiška prilikom ulaska BiH 4.11.2016. godine lišen je slobode bh. državljanin N.M. (1973.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela 'Teška krađa' i Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Službenici Granične policije BiH predali su F.T., E.S. i N.M. službenicima Sudske policije Odžak.

Otkrivena veća količina robe na području Orašja

Službenici Granične policije BiH 4.11.2016. godine prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila s prikolicom, austrijskih registarskih oznaka, otkrili su veću količinu robe na području Orašja. Vozilom je upravljao A.S. (1983.), državljanin BiH, koji je izbjegao mjere carinskog nadzora i nije posjedovao potrebnu dokumentaciju o porijeklu i vrsti robe.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, službenici GPBiH predali su vozilo, prikolicu i robu Upravi za neizravno oporezivanje BiH, a daljnje aktivnosti nastavit će službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close