tragedije

Crna subota u HNŽ-u: Ugašeno pet mladih života

Vijesti / Crna Kronika | 20. 12. 2015. u 08:21 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U HNŽ-u je registrirano sedam prometnih nezgoda s materijalnom štetom, u kojima su četiri osobe smrtno stradale, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a četiri osobe lakše tjelesne ozljede.

Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što je u subotu oko 10 sati vozilo marke "škoda fabia" vinkovačkih registarskih oznaka sletjelo u Neretvu u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara.

Oko 19:10 sati izvučeno je vozilo 'Škoda' u kome su se nalazila tijela troje nastradalih studenata dok se za nastradalim četvrtim jutros nastavila potraga.

Dvadeset i pet pripadnika GSS u BiH, ISS Mostar i HGSS Mostar sudjelovali su u akciji traženja i evakuacije unesrećenih iz jezera Salakovac. U ronilačkom dijelu akcije sudjelovali su pripadnici kluba 'Explorer' iz Mostara. Akcija je bila vrlo složena i trajala je 6 sati.

Još jedna teška prometna nesreća dogodila se u subotu oko 5:20 sati  južno od Mostara, točnije na lokalitetu Zaton na magistralnoj cesti M-17 Mostar - Čapljina.

Prometna nesreća u kojoj je automobil dubrovačkih registarskih oznaka sletio s magistrale i zaustavio se uz samu Neretvu, dogodila se na oko kilometar južnije od prigradskog naselja Buna.

U automobilu su se nalazile tri osobe, jedna je zadobila teže tjelesne ozljede dok su druge dvije osobe prošle s lakšim ozljedama.

Automobil se kretao iz smjera Mostara prema jugu, te je udario u ivičnjak, zatim je prešao preko proširenja za odmor i sletio niz strminu, da bi se zaustavio na stijenama na oko jedan metar od rijeke Neretve.

U mjestu Livač, dogodilo se kazneno djelo ubojstvo, gdje je maloljetni M.T. nožem u leđa udario Đanija Balića, koji je od zadobivenih ozljeda podlegao u bolnici Južni logor, priopćila je Civilna zaštita.

Registrirano je i devet kaznenih djela, od toga sutri teška krađa, tri kaznena djela krađa, jedno kazneno djelo ubojstvo i dva ostalo.

Također su evidentirana i četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira, priopćeno je iz Civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close