Krijumčarenje ljudi

Crna Gora: Uhićeni Rusi, Crnogorci i Kosovari zbog krijumčarenja ljudi

Vijesti / Crna Kronika | 09. 05. 2016. u 18:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici crnogorske Uprave policije uhitili su u okviru akcije "Diana" šest pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koja je krijumčarila ljude preko teritorije Crne Gore do zemalja EU, izjavila je savjetnik za odnose sa javnošću Uprave policije Tamara Popović.

"Uhićena su dva državljanina Crne Gore i četiri strana državljanina", navela je Popović.

Uhićene su osobe čiji su inicijali B.I. (45) i Š.S. (58) iz Đakovice, N.M. (48) i E.S. (25) iz Rožaja, te I.O. (49) i A.E. (27) iz Misasa (Ruska Federacija) koji borave u Crnoj Gori.

Popović je istaknula da su ove osobe uhićene zbog sumnje da su počinile kaznena djela 'Stvaranje kriminalne organizacije' i 'Nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenje ljudi'.

Policija i Tužiteljstvo Crne Gore sumnjaju da je ova kriminalna organizacija krijumčarila državljane Kosova preko teritorije Crne Gore u Italiju. Osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, privedeni specijalnom državnom tužitelju, koji im je nakon saslušanja odredio zadržavanje.

U okviru ove akcije i prethodno realiziranih 'Ruta jedan', 'Ruta dva', 'Kolosjek' i 'Mapa', policijski službenici su, u koordinaciji sa tužiteljstvom, uhitili 54 osobe koje su osumnjičene da su preko teritorije Crne Gore do zemalja EU prokrijumčarili više stotina ljudi, od kojih je do sada identificirano 267, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close