Anarhija?

Crna Gora na rubu bezakonja: Čelni ljudi podnijeli ostavke nakon serije mafijaških ubojstava

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović i još dva visoka policijska dužnosnika podnijeli su večeras ostavke, nakon serije ubojstava u Podgorici i pogoršane sigurnosne situacije u državi.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 03. 2018. u 21:25 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović i još dva visoka policijska dužnosnika podnijeli su večeras ostavke, nakon serije ubojstava u Podgorici i pogoršane sigurnosne situacije u državi.

Osim Stojanovića, ostavke su podnijeli šef podgoričke policije Jovica Rečević i rukovoditelj podgoričkog centra Agencije za nacionalnu bezbjednost Milan Kovačević.

Ostavke su uslijedile nakon ubojstva dvojice mladića koje se danas u podne dogodilo u centru Podgorice. Stradali su Miloš Šaković, koji se dovodi u vezu sa kriminalnim klanovima, i Radivoje Jovanović, za kojeg obitelj tvrdi da je slučajna žrtva. Napadač je u bijegu.

Samo prije dva dana u eksploziji koja se dogodila u garaži na Rimskom trgu nastradao je Dražen Čađenović, kome je ispod automobila bila podmetnuta bomba.

Posljednjih mjesec dana u Podgorici se dogodilo i nekoliko eksplozivnih napada na objekte i imovinu građana.

Premijer Duško Marković za sutra je zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Video: Ubojstvo u središtu Podgorice

 

Ubojica sa silikonskom maskom

"Vijesti" neslužbeno doznaju da su Šaković i Jovanović, prije nego što se dogodila pucnjava, sjedili za dva različita stola u lokalu u centru grada.

Jovanović, najvjerojatnije je, četvrta slučajna žrtva stradala u obračunu kriminalnih klanova, koji je u posljednjih nekoliko godina odnio više od 20 života.

Šaković je u lokalu bio sa obitelji. U trenutku dok mu se ubojica približavao, pričaju očevici, Šaković je, navodno, primijetio da muškarac ima silikonsku masku pa je odmah reagirao kako bi zaštitio obitelj i prijatelje. Prevrnuo je sto iza kojeg se zaklonio, tražeći spas.

Meci su ga promašili, ali ne i Jovanovića koji je sa suprugom sjedio za susjednim stolom. Šaković je potom trčeći pokušao da pobjegne prema tržnom centru Ražnatović, preko puta kafića, ali ubojica nije odustao.

U trku je za njim ispalio više metaka. Nakon 50-ak metara Šaković je pao. Ubojica je pobjegao prema Zlatarskoj ulici. 

Očevici kažu da se bez pretjerane žurbe kretao sa pištoljem u ruci. Navodno je riječ o visokom muškarcu koji je na sebi imao kačket i tamno plavu košulju i pantalone nalik na uniformu. Na jednom od rukava imao je amblem. Prema ovom kazivanju iz Zlatarske je skrenuo u Blašićevu ulicu gdje su inspektori u dvorišnom dijelu pronašli kačket, pištolj i torbicu. 

Tijekom uviđaja izuzeti su i video zapisi i na nekima od njih, kako saznaje Televizija Vijesti, vidi se i ubojica. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close