Bit će izručen Nizozemskoj

Član narkokartela - Mirza Gačanin uhićen u Španjolskoj

Mirza Gačanin član narkokartela Tito i Dino, kojeg traži Tužiteljstvo BiH, uhićen je u Španjolskoj, a bit će izručen Nizozemskoj.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2023. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirza Gačanin, narkobos i rođak šefa superkartela Edina Gačanina, uhićen je u španjolskom gradu Alcanteu, potvrđeno je za Raport.

Kako je rečeno, on je uhićen po međunarodnoj potjernici 3. srpnja, a bit će izručen Nizozemskoj.

Gačanin je označen kao član narkokartela Tito i Dino, čiji je šef Edin Gačanin.

Pranje milijuna eura

Mirza Gačanin osuđen je u Nizozemskoj na četiri godine zatvora za pranje nekoliko milijuna eura, koji vjerovatno potiču od narkokartela, prenose nizozemski mediji. Izručenje Mirze Gačanina u travnju prošle godine je zatražilo i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine koje vodi istragu protiv njega.

Međutim, kako je rečeno, on će biti izručen Nizozemskoj jer je njihov državljanin.

Inače, Mirza Gačanin ranije je pisala Istraga.ba je jedan od visokorangiranih članova narko kartela Tito i Dino, a 2021. godine pušten je iz pritvora u Nizozemskoj.

Određene su mu mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i zabrana kontaktiranja sa svjedocima. On i dalje ostaje jedan od glavnih osumnjičenih u okviru istrage koju protiv njega vodi nizozemsko pravosuđe.

Uhićenje 2020.

Gačanin je, podsjećamo, uhićen u svibnju 2020. godine u okviru velike međunarodne istrage o pranju novca stečenog krijumčarenjem kokaina. Tada je uhićena i njegova supruga Rosa van den Dungen koja je zajedno sa Mirzom Gačaninom kupovala nekretnine u nizozemskom gradu Breda, vrijedne više od 2,3 milijuna eura.

''Do sada se iz istrage ispostavilo da su Mirza Gačanin i Rosa van den Dungen u Nizozemskoj kupili nekretnine u ukupnoj vrijednosti od 2,3 milijuna eura. Za to su pozajmili 2,6 milijuna eura od raznih stranih društava i lica. Međutim, sumnja se da pozajmljeni novac vodi porijeklo iz kaznenih djela, odnosno od trgovine opojnim drogama'', navedeno je dokumentima nizozemskog pravosuđa koji su dostavljeni u BiH putem ''međunarodne pravne pomoći''.

Kopirati
Drag cursor here to close