Dan žalosti

Cijela BiH tuguje za mladima iz Posušja

Vozila s tijelima osmero mladih koji su se ugušili u novogodišnjoj noći blizu Posušja odvezena su u petak u Mostar, gdje se treba obaviti obdukcija.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 01. 2021. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Cijela BiH tuguje za mladima iz Posušja

Danas je Dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja gdje je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o proglašenju 2. siječnja 2021. godine Danom žalosti u BiH zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje.

Odluka je jednoglasno usvojena. Vlada Federacije BiH proglasila je 4. siječnja Danom žalosti u ovom entitetu. Zapadnohercegovačka županija proglasila je tri dana žalosti. Danima žalosti na prostoru ZHŽ proglašeni su 2., 3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak).

Načelnik općine Posušje također je donio odluku o proglašenju Dana žalosti 2.,3. i 4. siječnja 2021. godine.

"2.,3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak), proglašavaju se Danima žalosti na području općine Posušje, povodom tragične smrti osmero mladih ljudi: - Marija Pavković - Mia Soldo - Žana Pavković - Stipe Romić - Mirela Rezo - Stjepan Jukić - Ivan Miličević - Stipe Pavković", priopćeno je.

Vozila s tijelima osmero mladih koji su se ugušili u novogodišnjoj noći blizu Posušja odvezena su u petak u Mostar, gdje se treba obaviti obdukcija.

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali: Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close