Propala prodaja

Pronađene cigarete i duhan u vrijednosti od 38.000 KM

Izvršen je pretres vozila, lociranih objekata, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 05. 2020. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U uvjetima izvanredne situacije uzrokovane virusom Covid 19 ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje prvode pojačane aktivnosti na terenu u cilju sprečavanja nezakonite prodaje duvana i duvanskih prerađevina. Tako je na područiju grada Tuzle oduzeto 3980 paklica raznih cigareta kao i 100,6 kg duvana.

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, a na osnovu operativnog rada i poduzetih operativnih taktičkih mjera došli su do saznanja da na području grada Tuzle postoji više osoba koje se bave prodajom cigareta i rezanog duhana, a koje su porijeklom iz susjednih zemalja.

Izvršen je pretres vozila, lociranih objekata, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. Te tom prilikom pronađeno je 3980 paklica raznih cigareta koje su obilježene stranim akciznim markicama, kao i 100,6 kilograma duhana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je cca 38.000,00 KM.

Protiv 4 osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH („Sl. glasnik BiH“, broj: 08/10).

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Kopirati
Drag cursor here to close