Džeparošice

'Charlijeva anđelica' Saida Isović uhićena u Derbyju

Vijesti / Crna Kronika | 13. 04. 2016. u 21:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dvije godine provedene u bijegu, britanska policija uspjela je da privede Saidu Isović (24), porijeklom iz BiH, koja je pripadala džeparoškoj bandi koju su mediji svojevremeno nazvali 'Charlijevi anđeli', zbog toga što su se maskirale za svaku krađu, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Isović je jedna od tri djevojke koje su od jedne žene ukrale torbu s 2.000 funti prije dvije godine, a to su učinile tako što su je pratile od bankomata, gdje je podigla novac. Na osnovu snimka nadzorne kamere, policija je utvrdila identitet tri žene, sve porijeklom iz BiH, koje su se maskirale u tradicionalnu islamsku odjeću, da bi po obavljenom poslu skidale maske.

One su 'terorizirale' prolaznike po britanskim ulicama duže od deset godina. Navodno su živjele u Birminghamu, a žrtve su uglavnom birale u Derbyju.

Jedna od njih Ivana Ramić (23) uhićena je još prije dvije godine i osuđena na 11 mjeseci zatvora. Njene suučesnice su navodno bile napustile zemlju, bar su tako vjerovale britanske vlasti.

Ipak, Isović je prošlog tjedna izvela sličnu pljačku u Londonu, nakon čega je uhićena. Tada su shvatili da ona već ima dosje te da je tražena za više pljački.

Kopirati
Drag cursor here to close