Pucnjava i tučnjava

Četiri osobe ozlijeđene u I. Sarajevu; Klub Bacchus: Incident se dogodio ispred objekta

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2014. u 15:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tučnjavi i pucnjavi prilikom koje su upotrijebljeni pištolj, ali i nož koja se dogodila 9. studenog oko 4:40 sati ispred kafića 'Bacchus', koji se nalazi u Istočnom Sarajevu, ozlijeđene su četiri osobe, objavio je tada 'Dnevni Avaz'.

Prema informacijama Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Dragiša Kenjić (31) iz Istočne Ilidže ozlijeđen je u nogu vatrenim oružjem, ozljede leđa izazvane nožem zadobio je Benjamin Mujagić (20), nastanjen u Kantonu Sarajevo, Senaid Mujić (31), također iz Kantona Sarajevo ima ozljede leđa i grudnog koša usljed uboda nožem, dok Bojan Ninković iz Istočne Ilidže ima ozljede od udaraca tvrdim predmetom, u predjelu glave.

Prije tri dana 'Avaz' je pisao kako je zdravstveno stanje Benjamina Mujagića (20) i Senaida Mujića (31), obojica iz Sarajeva, koji su ozlijeđeni u tučnjavi i pucnjavi koja se dogodila ispred kluba 'Bacchus' u Istočnom Sarajevu, i dalje veoma teško.

Povodom ovog incidenta očitovali su se i iz spomenutog kluba. "Nakon objava pojedinih medija koji su senzacionalistički izvještavali u nekoliko navrata i na taj način širili dezinformacije da je riječ o međunacionalnom incidentu u kojem su ozlijeđeni Benjamin Mujagić, Senaid Mujić, Dragiša Kenjić i Bojan Ninković odlučili smo da javnost obavijestimo sa detaljima koji to potpuno demantiraju", navodi se u priopćenju kluba.

"Prvo želimo istaknuti da do ovog sukoba nije došlo unutar kluba 'Bacchus', nego na parkingu i na ulici ispred objekta. Očito je da je nekom počelo smetati što je 'Bacchus' bio i ostao klub u kojem se okupljaju ljudih svih nacija i vjeroispovijesti i u kojem su svi 100 % sigurni bez obzira kako se zovu i da li živi i rade u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH.

Česti gosti su istaknuti sportski radnici, bivši i sadašnji nogometni i košarkaški reprezntativci BiH, ali i turisti iz cijelog regiona. Među posjetiocima su redovni i uposlenici stranih ambasada, ali i međunarodnih organizacija", navode iz 'Bacchusa'.

"Još jednom želimo naglasiti da nitko u naš u objekat ne može ući sa vatrenim oružjem, jer imamo dva skupocjena detektora metala. Također, imamo fizičko osiguranje na kojem radi deset zaštitara i slobodno se možemo pohvaliti da u objektu nikad nije došlo do tučnjave. Dogodilo se nekoliko naguravnja unutar objekta, ali sve je to vrlo brzo riješeno. Nakon nemilog događaja u kojem su četiri osobe ozlijjeđene, nadamo se da će svoj dio posla odraditi policija, tužiteljstvo i sudstvo i da će na kraju krivci dobiti zaslužene kazne", priopćeno je iz kluba 'Bacchus'.

Kopirati
Drag cursor here to close