Prometne nesreće

Ceste u Bosni i Hercegovini odnose živote - 6 mrtvih za sedam dana

Motociklista I. Š. smrtno je stradao u Čapljini 28. travnja nakon sudara s BMW-om. Vozilom Hitne pomoći Čapljina motociklista je prebačen u Mostar, ali je od zadobivenih ozljeda preminuo.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 05. 2024. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stravične nesreće se gotovo svakodnevno događaju na cestama širom BiH. Tako je za sedam dana šest osoba smrtno stradalo, među kojima su bili trudnica i 12-godišnjak.

Posljednji slučaj dogodio se 3. svibnja u Zavidovićima, gdje je u krugu gradilišta u ulici Stjepana Radića poginula pješakinja B. J. iz Zavidovića.

Vozio unazad

Nesreća se dogodila u 11.10 sati, kada je kamion Man, kojim je upravljao F. A. iz Zavidovića, krećući se unazad pregazio pješakinju. Liječnici Doma zdravlja mogli su samo konstatirati smrt, a uviđaj su obavili tužitelj, policija i inspektor zaštite na radu.

U jednom danu, točnije 2. maja, u Republici Srpskoj nastradali su trudnica i dječak.

Trudnica Sabina Tufekčić (28.) poginula je prilikom slijetanja Peugeota 307 u Kotor-Varoši. Nesreća se desila oko 13 sati, a teške tjelesne ozljede zadobila je vozačica Sandra Narić (21.) iz Kotor-Varoši koja je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Istog dana, 2. svibnja, u 8.15 sati dječak D. Đ. (12) iz Dervente poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u Živinicama, a njegov otac S. Đ. je teško ozlijeđen.

Nesreća se dogodila na putu Derventa – Doboj, a u njoj su sudjelovali S. Đ., koji je vozio Fiat, te M. T. iz Modriče, koji je upravljao teretnim vozilom, javlja Avaz.

Stradali dječak bio je član Fudbalskog kluba Tekstilac iz Dervente, koji su se od njega oprostili na Facebooku.

''Putujući iz Sočanice s ocem na utakmicu omladinske selekcije, smrtno je nastradao u dresu voljenog Tekstilca'', naveli su iz kluba.

Uhićen vozač

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Liješnica kod Maglaja 29. aprila poginuo je pješak O. A. (84) iz Zavidovića. Njega je u 20.20 sati udario automobil Fiat, kojim je upravljao O. A. (24.) iz Maglaja.

Policija je nakon očevida uhitila vozača Fiata O. A. zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Motociklista I. Š. smrtno je stradao u Čapljini 28. travnja nakon sudara s BMW-om. Vozilom Hitne pomoći Čapljina motociklista je prebačen u Mostar, ali je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Smrskano vozilo

Vozač A. F. iz Žepča preminuo je 27. travnja od posljedica ozljeda koje je zadobio kada je automobil Mercedes kojim je upravljao sletio s kolovoza u mjestu Vrbaška kod Bosanske Gradiške.

Nesreća se dogodila u 15.20 sati, kada je prijavljeno da je automobil sletio s kolnika. Vozilo je bilo potpuno smrskano.

Policija za svaku nesreću utvrđuje okolnosti pod kojima su se dogodila.

Kopirati
Drag cursor here to close