84 zasada

Čapljina: Pale 84 stabljike

Na lokaciji pretresa je pronađeno 84 zasada NN biljke dužine do 2,5 m, koje asociraju na opojnu drogu ''Cannabis sativa L''.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 09. 2021. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FUP / Čapljina: Pripadnici FUP-a pronašli plantažu opojne droge Cannabis

Policijski službenici Federalne uprave policije, u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode jedno lice sa područja Čapljine inicijala Š.Š. (1962.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela ''Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. stav. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Čapljini, izvršen je uviđaj na jednoj lokaciji u vezu sa kojom se dovodi osumnjičeni, a na kojoj je pronađeno 84 zasada NN biljke dužine do 2,5 m, koje asociraju na opojnu drogu ''Cannabis sativa L'', a koje su krim. tehnički zadokumentirane i uklonjene sa navedene lokacije.

Također, u sklopu istih aktivnosti izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni Š.Š. na području Čapljine kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode se kriminalistički obrađuje u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, nakon čega će policijski službenici ove Uprave poduzeti dalje aktivnosti na osnovu uputa i naredbi postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva HNŽ, a koje su krim. tehnički zadokumentirane i uklonjene sa navedene lokacije.

Kopirati
Drag cursor here to close