Čapljina

Bugojanski Pink Panter osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 25. 04. 2017. u 07:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serijski kradljivac Marijo Dadić (33) iz Bugojna nepravomoćno je osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog dvostrukog pokušaja provalne krađe u obiteljske kuće u čapljinskim naseljima Dretelj i Počitelj, potvrđeno je iz Općinskog suda u Čapljini.

Bugojanski Pink Panter iza sebe ima čak 23 osude za provalne krađe, a zanimljivo je kako je Dadić završavao na slobodi unatoč dokazima i priznanju počinjenih krađi.

Tako je početkom veljače ove godine, nakon što je uhićen zbog krađe i nakon što je ''odležao'' 24 sata u pritvoru, pušten na slobodu, a tužiteljstvo je tvrdilo kako nema dokaza.

Tada je tužiteljica Vesna Pranjić za Bljesak.info rekla kako nije bilo kvalitetnih dokaza te da je to razlog odgađanja postupka protiv osumnjičenog Dadića.

''Kada se prikupe dovoljno jaki dokazi protiv osumnjičenog, tada će se i ići prema tužiteljstvu, a nadam se da će tada biti izrečena i adekvatna sankcija. Ne želim ići u postupak gdje nema dovoljno jakih i čvrstih dokaza, pa da na kraju ne ispadne ništa. Kada budu dokazi na našoj strani, kako bismo osumnjičenika mogli poslati na duži period tamo gdje pripada, onda ćemo voditi postupak. U svemu ovome je bitan krajnji ishod cijelog slučaja, za koji se nadam da će biti prihvatljiv za sve'', rekla je Pranjić.
No, mjesec dana kasnije Županijsko tužiteljstvo Mostar ipak je podiglo optužnicu Općinskom sudu u Mostaru optuživši ga da je razdoblju od 18.5.2016. godine do 28.1.2017. godine počinio devet teških krađa u kuće više oštećenih građana na širem području grada Mostara.

Osim ovoga, Dadića još očekuje suđenje u Širokom Brijegu, gdje je jesenas nakon provale uhićen s pištoljem u vozilu.

No, Dadića ni privođenja ni optužnice nisu sprječavale u njegovim pohodima. On je, naime, još 2012. slovio kao ''rekorder'' koji je pokrao čak 35 većinom imućnih Mostaraca. Od tada do ove presude izvršio je još niz krađa.

Kopirati
Drag cursor here to close