Dođi 'vamo

Bučići - Salakovac: Spriječen krivolov, uhićeni nelegalni ribolovci

Veliki uspjeh ribočuvarske službe Udruženja sportskih ribolovaca ''Neretva'' i policije: Zaustavljen krivolov na prostoru Bučića pod Jablanovima
Vijesti / Crna Kronika | 04. 01. 2024. u 08:09 M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajedničke aktivnosti Ribočuvarske službe i policije PU Sjever i kriminalističke policije rezultirale su uspješnim zaustavljanjem krivolova na području Bučića pod Jablanovima.

U sklopu novih strategija i pojačanih aktivnosti Ribočuvarske službe tijekom ovog razdoblja, ovaj događaj svjedoči o značajnom uspjehu u očuvanju ribljeg fonda i provedbi zakona, navode iz ovoga Udruženja.

Ekipa ribočuvara i policajaca surađivala je tijekom planirane akcije koja je rezultirala otkrivanjem nelegalnih ribolovaca na spomenutom području. Krivolovci su uhvaćeni u akciji, a pronađene mreže, koje su korištene za nezakonit ribolov, bile su oduzete. Dodaju kako se ovom akcijom, spriječila nezakonita aktivnost i poslana je snažna poruka da će svaki oblik krivolova biti odlučno suzbijen.

Posebno se ističe humanitarni aspekt ovog događaja, jer je pronađena riba donirana Narodnoj kuhinji u Sjevernom Logoru.

Krajem prosinca podnesene su tri prekršajne prijave protiv uhvaćenih krivolovaca, što svjedoči o ozbiljnom pristupu kako bi se osiguralo odgovorno postupanje prema počiniteljima nelegalnih aktivnosti.

Ovaj uspjeh također odražava značajno poboljšanje suradnje između Ribočuvarske službe, policijskih organa, ribara i lokalnog stanovništva.

Ovaj događaj predstavlja primjer kako zajednički napor i suradnja mogu rezultirati konkretnim koracima prema zaštiti i održivom ribolovu, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

Kopirati
Drag cursor here to close