Njemačka

Broj seksualnih napada učetverostručen

Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2016. u 15:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija njemačkog grada Cologna priopćila je da je broj seksualnih napada tijekom ovogodišnjeg karnevala skoro četiri puta veći nego 2015. godine.

Broj napada se povećao i pored pojačanih mjera sigurnosti s ciljem sprečavanja ponavljanja masovnih napada koji su obilježili novogodišnje praznike uColognu.

Ukupno 66 prijava za seksualno maltretiranje ili agresiju podnijeto je od 4. veljače, kada je karneval počeo, do jučer ujutro. Prethodne godine policija je primila 18 prijava te vrste, piše "Daily mail".

Policija je, također, priopćila da je morala razbiti masovnu tuču tražitelja azila i sudionika karnevala kada je jedan izbjeglica počeo pipati i neumjesno dodirivati jednu tinejdžerku.

Policija je rekla da se radi od 27-godišnjem mladiću iz Sjeverne Afrike koji je napao 19-godišnju djevojku, nakon čega su se umiješali sudionici karnevala da je zaštite. Ovaj nasilni incident, nakon kojeg su tri osobe prebačene u bolnicu, dogodio se na kraju festivala u Colognu.

Policija iz Cologna i susjednog Leverkusena priopćila je da su prijavljena 673 slučaja kriminala na karnevalu. Osim toga, 432 osobe su privedene. Do sukoba je došlo na kraju festivala ovog tjedna kada se grupa tražitelja azila sukobila sa sudionicima karnevala.

Policija je priopćila da je upotrjebljen nož, kao i da su tri osobe prebačene u bolnicu. Policija je priopćila da je naložila barovima i klubovima iz tog područja da obustave rad kako bi se spriječilo širenje nasilja.

Kopirati
Drag cursor here to close