Tajland

Britanske turiste na Tajlandu ubio prijatelj?

Vijesti / Crna Kronika | 17. 09. 2014. u 10:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavnim osumnjičenikom za ubistvo dvoje turista na Tajlandu smatra se jedan britanski državljanin i uskoro će biti uhićen.

Prachum Ruangthong, šef policije na tajlandskom otoku Koh Tao, rekao je kako vjeruje da je upravo Britanac ubica Hannah Witheridge i Davida Millera, dvoje turista čija su tijela pronađena na plaži na Koh Tau u ponedjeljak ujutro, piše Telegraph.

Policija kaže kako će do večeras sve biti razjašnjeno, jer će stići rezultati DNK testa napravljenog na uzorcima kose pronađene u ruci Hannah Witheridge.

Tijela 24-godišnjeg Millera i 23-godišnje Witheridge pronađena su na plaži Sairee, a smatra se da su ubijeni motikom između jedan sat ujutro, kad su napustili noćni klub na plaži, i šest sati ujutro kad su njihova tijela pronađena 200 metara dalje na plaži. Otočani koji su pronašli tijela kažu kako je par zadobio zastrašujuće ozljede, uključujući i teške ozljede lica.

U srijedu ujutro, 48 sati nakon pronalaska tijela, činilo se kako su istražitelji usmjerili svoju pažnju na neidentificiranog muškarca uhvaćenog sigurnosnom kamerom kako bježi s mjesta događaja.

Međutim, šefovi policije nešto kasnije objavili su kako je sumnjivac Britanac koji je napustio otok nedugo nakon ubojstva. Trenutno se nalazi u Bangkoku pod nadzorom, iako još nije službeno uhićen. Šef policije u Bangkoku nije želio reći ime sumnjivca, ali je potvrdno odgovorio na pitanje radi li se o prijatelju Davida Millera.

Phuket Wan Tourism News piše kako su Davidovi prijatelji, za koje se pretpostavlja da su Christopher Ware i njegov brat Jimmy Ware, zaustavljeni na međunarodnom aerodromu u Bangkoku dok su pokušavali napustiti zemlju, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close