Brutalno pretučen

Braći Serdarević mjesec dana pritvora zbog napada na susjeda

Vijesti / Crna Kronika | 06. 04. 2015. u 15:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužiteljstva tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirnesa (31) i Sanela (24) Serdarevića, nastanjeni u Tuzli, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Postoji sumnja da su braća Serdarević 1. travnja ove godine u poslijepodnevnim satima u tuzlanskom naselju Bare, nakon verbalnog konflikta sa susjedom, istom nanijeli teške ozljede s otvorenim lomom lijeve potkoljenice i većim brojem drugih tjelesnih ozljeda po cijelom tijelu.

Naime, Mirnes je oštećenog udario trnokopom u predjelu potiljka, zatim u lijevu nogu, te su ga obojica, dok je bio na zemlji u besvjesnom stanju, nogama udarali u predjelu grudnog koša.

Sanel je također sjeo na oštećenog i nastavio ga udarati zatvorenim šakama u predjelu glave.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičene uhitili dan nakon događaja, izvršili su kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predali ih u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Serdareviće, priopćio je Odjel za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close