ISIL

Borac Islamske države ubio policajca i njegovu ženu, trogodišnjeg dječaka spasili specijalci

Vijesti / Crna Kronika | 13. 06. 2016. u 23:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski policijski časnik ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak ispred svoje kuće u pariškom predgrađu Magnanvilleu, u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država, prenose agencije.

Jean-Baptiste Salvaing (42) zadobio je devet ubodnih rana u trbuh, a ubojstvo se dogodilo u kući u Magnanvilleu. Prilikom ulaska specijalaca u kuću mogle su se čuti eksplozije.

Francuski mediji pišu kako je napadač Larossi Abballa (25) koji je 2013. godine osuđen zbog sudjelovanja u džihadističkoj skupini povezanoj s Pakistanom.

Osuđen je na tri godine zatvora, šest mjeseci uvjetno zbog ‘zločinačkog udruživanja s ciljem pripremanja terorističkih akata’. Na sudu je tada bilo još sedam osoba.

Daily Mail javlja kako je Abballa u zatvoru proveo samo nekoliko mjeseci, a smatra se da je zadržao svoje veze s grupom koja je slala džihadiste u Afganistan.

Agencija Islamske države Amaq priopćila je da iza napada stoji ta radikalna islamistička skupina.

"Izvor agencije Amaq: borac Islamske države ubio je zamjenika zapovjednika policijske postaje u gradu Les Mureauxu i njegovu ženu”, navodi se na internetskim stranicama Amaqa.

Neimenovani izvori bliski istrazi navode da je Abala prije tri godine osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog "zločinačkog udruživanja u cilju izvođenja terorističkih akata", a sudilo mu se zajedno sa još sedam optuženih, prenosi AFP.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close