Napad na policiju

Bomba u Prozoru - oštećeno šest automobila i sedam objekata

Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2015. u 10:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik PU Konjic Sead Hakalović potvrdio je za Radiopostaju Rama kako je 25. veljače u 21:55 sati, od strane nepoznatog počinitelja ili više njih, bačena i aktivirana eksplozivna naprava, najvjerojatnije se radi o ručnoj bombi M75, na južnoj strani parkinga PP Prozor-Rama.

''Tom prilikom oštećena su tri službena vozila, točnije probušene su gume na istim, a također od eksplozije oštećena su još i tri privatna vozila. Nastala je i manja materijalna šteta na sedam objekata koji se nalaze preko puta PP Prozor-Rama, uglavnom se radi o razbijenim staklima na tim objektima.

Odmah nakon događaja policijski službenici su osigurali mjesto događaja, obaviješten je dežurni tužitelj i mjesto događaja je osigurano do dolaska očevidne ekipe. Nije bilo ozlijeđenih osoba niti je bilo prijetnje za život građana i policijskih službenika.

Urađene su očevidne radnje i policijska uprava u suradnji s odjelom granične policije MUP-a HNŽ poduzima sve mjere i radnje na prikupljanju saznanja o mogućim počiniteljima i motivima ovog kaznenog djela.

Kako je za Bljesak.info priopćeno iz MUP-a HNŽ, bomba je vjerojatno bačena iz vozila u pokretu. "Postoje indicije da je na ovaj način izvršen napad, ali je još rano o tome govoriti. Istraga je u tijeku, izuzeti su određeni tragovi, te se zajedno s tužiteljstvom radi na pronalasku počinitelja", priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Također, priopćeno je da je oštećen službeni policijski Golf 7, dva civilna policijska vozila (Škoda Fabia i Opel Astra), dva privatna vozila od policijskih službenika, te jedan automobil od stanovnika Prozora. Od detonacije i kuglica oštećeno je ukupno sedam objekata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close