'Brother'

Bomba ispred noćnog kluba u Banja Luci; Uhićen osumnjičeni za bacanje bombe

Vijesti / Crna Kronika | 02. 05. 2015. u 10:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka policija traga za osobom koja je protekle noći ispred noćnjog kluba “Brother” ostavila bombu koja se nije aktivirala.

Policiji je ovaj slučaj prijavljen oko 03.20 sati, potvrdila je glasnogovornica Centra javne sigurnosti Banja Luka Marija Markanović.

Neeksplodiranu ručnu bombu ispred noćnog kluba, koji se nalazi u ulici braće Mažar i majke Marije uklonili su pripadnici Civilne zaštite. Uviđaj su obavili pripadnici CJB Banja Luka, a o svemu je obaviješteno Okružno tužiteljstvo.

Tridesetjednogodišnji muškarac iz Banja Luke čiji su inicijali Z.U. uhićen je zbog sumnje da je protekle noći ispred noćnog kluba u Banja Luci bacio bombu koja nije eksplodirala, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Glasnogovornik CJB Banja Luka Marija Markanović rekla je Srni da je osumnjičeni Z.U. počinio kaznena djela 'Izazivanje opće opasnosti' i 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Policija je danas na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci izvršila pretres kuće, pomoćnih objekata i putničkog vozila koje koristi osumnjičeni u mjestu Barlovci i pronašla određenu količinu oružja i različitih minsko eksplozivnih naprava, koji će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

U koordinaciji sa tužiteljstvom, nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni Z.U. će biti pušten na slobodu, a po kompletiranju predmeta protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužiteljstvu za počinjena kaznena djela, naglasila je Markanović. Srna neslužbeno saznaje da je uhićen Zorislav Ugarčina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close