Srbija

Blud i razvrat: Portali udarili po uhićenoj Dijani Hrkalović

Srbijanski tabloidi mjesecima prozivaju Dijanu Hrkalović, bivšu visokopozicioniranu dužnosnicu srpskog MUP-a, koja je u petak uhićena u okviru istrage prikrivanja dokaza ubojstva.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 10. 2021. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski tabloidi mjesecima prozivaju Dijanu Hrkalović, bivšu visokopozicioniranu dužnosnicu srpskog MUP-a, koja je u petak uhićena u okviru istrage prikrivanja dokaza ubojstva.

No, ovih dana počeli su objavljivati i njezine eksplicitne fotografije, piše Index.hr.

Podsjetimo, bivšoj državnoj tajnici MUP-a Srbije određen je istražni pritvor u trajanju od 30 dana zbog "postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometala postupak utjecajem na svjedoke", obrazložio je Viši sud u Beogradu.

U objavama o Hrkalović prednjači Vučićev tabloid Objektiv. Za primjer toga što objavljuju, dovoljno je pogledati današnju naslovnicu, navodi Index.

Naslovljena je riječima "blud i razvrat", koje su napisane velikim slovima, te dodatkom "Dijanine perverzije u MUP!" i insinuacijama da je pijana i drogirana vodila sastanke u vrhu policije Srbije.

Vučićev tabloid u moru ovih objava ne imenuje izvore na koje se poziva, a dodatno piše da je Hrkalović "ministarstvo koristila za erotske fotografije koje je potom slala jednom utjecajnom ministru te kriminalcima" s kojima je navodno povezana.

Hrkalović je u policiju došla u travnju 2014. godine na mjesto zamjenice šefa kabineta ministra. Bila je mladi i ambiciozni kadar SNS-a, a u međuvremenu je i doktorirala psihologiju. Za državnu tajnicu je izabrana u srpnju 2017. godine. Hrkalović je u sigurnosne strukture Srbije ušla kao politički kadar i to u trenutku kada je Vučić postao premijer Srbije te bio i šef Ureda za koordinaciju službi sigurnosti.

Kako je pisao neovisni istraživački portal KRIK, Hrkalović je bila partnerica žandarma Nenada Vučkovića zvanog Vučko, jednog od utjecajnih ljudi u policiji za kojeg je otkriveno da je bio blizak kriminalnoj grupi ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

KRIK je otkrio da je srpska policija, dok je Dijana Hrkalović bila na visokim pozicijama u MUP-u, hapsila uglavnom pripadnike škaljarskog klana, dok su kriminalci iz suprotstavljenog kavačkog klana rijetko završavali iza rešetaka.

Ostaje vidjeti što će se događati s uhićenom Hrkalović, odnosno hoće li progovoriti o svemu što zna da bi se spasila, posebice jer je od ranije povezana s predsjednikom Srbije, koji sada čini apsolutno sve, koristeći svoje režimske medije i tabloide, da je prikaže u najgorem mogućem svjetlu, navodi Index.

Kopirati
Drag cursor here to close