Uhićene 22 osobe

'Black Tie 2': U Mostaru priveden Haris Behram; Ibro Miladin uhićen u kući Ediba Šarića

U Mostaru je uhićen Haris Behram koji je ranije povezivan s kartelom Tito i Dino. U Mostaru je priveden i bivši specijalac Ibro Miladin, i to u kući Ediba Šarića.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 04. 2024. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićenja u sklopu akcije Tužiteljstva BiH kodnog naziva 'Black Tie 2' u sklopu koje su privedeni biznismen Gordan Memija, šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović te v.d. direktora FUP-a Vahdin Munjić, nastavljena su i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Kako je potvrđeno Raportu, u Mostaru je uhićen Haris Behram koji je ranije povezivan s kartelom Tito i Dino. U Mostaru je priveden i bivši specijalac Ibro Miladin, i to u kući Ediba Šarića.

U akciji Tužiteljstva BiH kodnog naziva 'Black Tie 2' do 12 sati uhićene su 22 osobe, potvrdio je za Raport Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH je ranije priopćilo da u suradnji sa MUP-om KS i SIPA-om, te uz pomoć FBI-ja i DEA-e, radi na predmetu protiv suradnika i perača novca narkokartela Tito i Dino.

Ono što je do sada poznato jeste da su uhićeni v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, biznismen Gordan Memija, Ibro Miladin, Haris Behram te trojica FUP-ovaca Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.

Pet specijalaca

Uhićeni su po nalogu Tužiteljstva BiH, šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija.

Priveden je nakon izdavanja naloga Tužiteljstva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a. Među uhićenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić. Uhićeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović. Bit će uhićeno još najmanje pet osoba.

Akcija u Mostaru i Zenici

Uhićeno je nekoliko osoba u Mostaru i Zenici, gdje pretresi i dalje traju. Specijalci Munjić, Memija i Selmanović idu u MUP KS, a ostali u SIPA-u. U Sarajevu je uhićeni i direktor jedne privatne firme.

''Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana kaznena djela. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol'', rečeno je iz Tužiteljstvo BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close