Zbog obljube djeteta

Bivši ministar prosvjete RS-a ostaje u pritvoru

Suzić je uhićen 5. lipnja 2019. godine i od tada je u pritvoru zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke te mogućeg uznemiravanja javnosti, ali i činjenice da se za kazneno djelo može izreći kazna od deset i više godina robije
Vijesti / Crna Kronika | 04. 10. 2019. u 16:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružni sud u Banja Luci produžio je pritvor Nenadu Suziću, bivšem ministru prosvjete Republike Srpske, koji je optužen za kazneno djelo obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina.

Pritvor može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže dvije godine, od dana potvrđivanja optužnice, uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru, navedeno je u rješenju te pravosudne institucije.

Kako je precizirano, pritvor je produžen zbog bojazni da bi Suzićevo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Protiv njega je ovog tjedna potvrđena optužnica koju je podiglo Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka.

Suzić je uhićen 5. lipnja 2019. godine i od tada je u pritvoru zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke te mogućeg uznemiravanja javnosti, ali i činjenice da se za kazneno djelo može izreći kazna od deset i više godina robije.

Osumnjičeni je spomenuto kazneno djelo počinio na štetu trinaestogodišnjakinje.

Kopirati
Drag cursor here to close