'Una'

Bihać: Troje poginulih i sedmero ozljeđenih u eksploziji na hidroelektrani

U eksploziji su juče smrtno stradale osobe iz Bihaća zaposlena u "Elektroprivredi BiH" čiji su inicijali S.E, M.S. i M.A. koja su obavljala redovne zadatke u okviru godišnjeg remonta postrojenja, kada je iscurio plin i nastala havarija u prostorijama
Vijesti / Crna Kronika | 03. 08. 2018. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U eksploziji na Hidroelektrani "Una" u bihaćkom naselju Kostela smrtno su stradale tri osobe, a sedam je ozljeđeno, od kojih su četiri medicinska tehničara koja su ukazivala pomoć stradalima, priopćeno je iz MUP-a Unsko-sanske županije.

U eksploziji su juče smrtno stradale osobe iz Bihaća zaposlena u "Elektroprivredi BiH" čiji su inicijali S.E, M.S. i M.A. koja su obavljala redovne zadatke u okviru godišnjeg remonta postrojenja, kada je iscurio plin i nastala havarija u prostorijama hidroelektrane. 

Od sedam ozljeđenih, četiri su medicinski tehničari iz Službe hitne pomoći koji su udisali štetni plin i svi su zadržani u bihaćkoj bolnici. 

Riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama, odnosno problemima na disajnim putevima, izuzev jednog teže ozljeđenog radnika "Elektroprivrede BiH" čije je stanje stabilno. 

Očevid su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Tužiteljstva Unsko-sanske županije, a za danas je zakazana obdukcija tijela stradalih na Odjeljenju patologije Kantonalne bolnice u Bihaću, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close