Zatvorske kazne

Bihać: 114 metaka za ubojstvo četiri osobe; Donesene presude

Vijesti / Crna Kronika | 07. 01. 2016. u 12:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak u 12 sati je objavljena presuda za za četverostruko ubojstvo iz 1993. Prema presudi Emin Pivić osuđen je na 13 godina zatvorske kazne, dok su Fikret Seferagić i Muharem Tutić dobili po 11 godina.

Podsjećamo, 20. srpnja 1993. godine na Gradskoj otoci u Bihaću kod kavane 'Paviljon', u jutarnjim satima u unakrsnoj vatri iz dugih i kratkih cijevi ubijeni su Rasim Alagić Rasi, Adem Tutić, Arif Begić i Nisveta Abdagić Ceca. Objekt je bio u vlasništvu Rasima Alagića.

Kriminalistički tehničari CSB-a Bihać na mjestu zločina su, dva sata nakon događaja, pronašli 114 čahura ispaljenih iz pušaka i pištolja.

Alagić je u Bihaću bio poznat kao osoba sa kojom se nitko nije smio zamjerati, a špekulira se da je ubijen zbog umiješanosti u ratni šverc ili zbog njegovog ometanja.

Kobne noći svi ubijeni pili su u kavani, osim Begića, koji je spavao na klupi pored šanka. Oko 3:30 sati došli su naoružani Emin Pivić, Fikret Seferagić, Safet Vardić (Vardić je u ratu poginuo, op.a) i Muharem Tutić, te su, navodno, nakon kraće prepirke pucali u Alagića, Begića, Tutića i Abdagić, dok su se konobari spasili tako što su preplivali Unu.

Radi se, dakle, o još jednom nerazjašnjenom slučaju ratnih ubojstava, čiji detalji su na sličan način dospjeli u javnost kao i u slučaju ubojstva Cvijana Radića.

"Postoji osnovana sumnja da su počinili četiri kaznena djela ubojstva iz člana 166. stav 1. u vezi s članom 28. Kaznenog zakona Federacije.

Pivić već bio osuđen na tri godine zatvora, odnosno proglašen krivim za slučaj od 13. listopada 1996. godine u kafiću "Ismar", u Ulici bihaćkih branilaca, gdje je bio jedan od aktera u grupi koja je nanijela teške ozljede Nedžadu Bajriću, poduzetniku iz Cazina.

Pivić je tada izbjegao zatvorsku kaznu napustivši zemlju. Špekulira se da je vrijeme provodio u jednom selu na tromeđi Makedonije, Srbije i Albanije, pisalo je 'Oslobođenje'.

Kopirati
Drag cursor here to close