Pod istragom

Bh. građani krali traktore po Austriji i Njemačkoj i prodavali online

Trojica osumnjičenih ukrali su prvi traktor parkiran blizu ruba šume, uključujući vitlo, u noći sa 7. na 8. rujna u Strassburgu
Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2020. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo nekoliko dana nakon što je traktor s vitlom ukraden šumskom radniku u austrijskom Strassburgu, 30-godišnjak je svoj radni alat otkrio na prodajnoj platformi na internetu.

Uslijedila je istraga Državnog ureda kriminalističke policije Austrije i policije Strassburga koja je dovela do uhićenja trojice državljana BiH starosti 21, 42 i 54 godine, piše Radiosarajevo.ba.

Utvrđeno je da su drski lopovi prethodno ukrali još dva traktora u Strassburgu. Jedan traktor pronađen je u šumskom području, drugi u garaži u Klagenfurtu, gdje su počinitelji također demontirali vitlo i ponudili ga na internetu. Bh. građani su sada u pritvoru.

Trojica osumnjičenih ukrali su prvi traktor parkiran blizu ruba šume, uključujući vitlo, u noći sa 7. na 8. rujna u Strassburgu. Traktor su doveli u iznajmljenu garažu u okrugu Klagenfurt kako bi vitlo demontirali.

Potom su traktor vratili u šumi, a vitlo prodali za nekoliko tisuća eura 32-godišnjaku iz okruga Zell am See. Vitlo su prodali putem internet platforme, gdje ga je otkrio bivši vlasnik.

U noći sa 16. na 17. rujna u Strassburgu su ukradena još dva traktora i vitla, koja su demontirana u iznajmljenoj garaži. Kada su trojica bh. građana ponovo ponudila vitla 32-godišnjaku iz Zell am Seea, on je još jednom pokazao interes za kupovinu.

U međuvremenu su svi traktori vraćeni vlasnicima. Osumnjičeni su nakon prvih ispitivanja dovedeni u zatvor u Klagenfurtu. Sada traje istraga o mogućim drugim krađama. Trojica bh. građana bit će prijavljena javnom tužiteljstvu u Klagenfurtu nakon završetka istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close