Uhićeni

Bh. banda pokrala umirovljenike, ''provalili'' im pinove i uzimali novac s bankomata

Prosjek godina žrtava je 77.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2023. u 21:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska policija uhitila je tri žene i muškarca, svi porijeklom iz BiH, koji su već neko vrijeme podizali novac sa bankovnih računa umirovljenika u Francuskoj, ali i nekoliko europskih zemalja, otuđivši na taj način više od 153.000 eura - pišu Nezavisne.

Istraga je pokrenuta u Finisteru, francuskom departmanu, gdje su prvo i uočeno pražnjenje računa. Naime, oni bi stali iza žrtve na bankomatu, ''snimili'' pin kod kartice, a zatim ispraznili račun. Kako prenose francuski mediji, prosjek godina žrtava je 77.

Kada je pokrenuta istraga, policija je uočila učestalo prisustvo četvero ljudi na nadzornim kamerama bankomata. Uglavnom se radilo o bankomatima u shoping centrima. Tada je već postalo jasno da je riječ o grupi koja ''operira'' po cijeloj Francuskoj:

''Sve u svemu, riječ je o nekoliko stotina prijevara, tj. klasičnih krađa, a žrtve su uglavnom bili stariji, umirovljenici'', stoji u priopćenju policije.

Tijekom istrage, policija je ustanovila da ova izuzetno mobilna grupa slične krađe izvela u Španjolskoj, Italiji, Švicarskoj, Hrvatskoj i Njemačkoj. Njih četvero je identificirano zahvaljujući prekograničnom nadzoru i konačno su uhićeni u departmanu Korez, neposredno pred odlazak u Španjolsku. Kod njih je pronađena suma od 12.000 eura, a navodno to im je ''trodnevni plijen'', što ukazuje da su njihove aktivnosti bile izuzetno profitabilne. Kako prenose mediji, njihovo prvo pojavljivanje pred sudom zakazano je za travanj - prenose Nezavisne.

 

Kopirati
Drag cursor here to close