Sarajevo

Bez dokumentacije u BiH pokušao unijeti 36 kg nargile

Vijesti / Crna Kronika | 09. 04. 2014. u 08:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 08. travnja 2014. godine u 15:45 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prilikom granične kontrole državljanina BiH, K. A. (1980.) otkrili su 36 kilograma nargile bez potrebne dokumentacije.

Osoba je u Bosnu i Hercegovinu stigla letom iz Istanbula i carinskim službenicima na aerodromu Sarajevo prijavilo tri kilograma nargile za što je dobio potvrdu o naplati neizravnih poreza za robu prijavljenu usmenim putem. Dodatnom kontrolom službenika JGP Aerodrom Sarajevo u terminalu 'B' u prtljagu je otkriveno gore spomenutih 36 kilograma nargile.

Zbog postojanja osnova sumnje da se radi o krijumčarenju obavješteni su službenici Uprave za neizravno oporezivanje i dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Roba i osoba su predati službenicima UNO BiH na daljnje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik 08. travnja 2014. godine lišili su slobode dva državljana Bosne i Hercegovine nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da su za njima raspisane potrage. K. S. (1985.) potraživao je Osnovni sud Vlasenica zbog kaznenog djela 'teška krađa', a M. E. (1987.) Općinski sud Tuzla zbog istog kaznenog djela.

K. S. je kontroliran na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat je službenicima Sudske policije Bijeljina. M. E. je kontroliran na Međunarodnom graničnom prijelazu Bratunac i predat je službenicima Sudske policije Tuzla, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close