Skočio mu šećer

Batko prebačen u bolnicu: Pozlilo mu nakon određivanja pritvora

Kako je kazao odvjetnik Mehmedbašić nakon što je određen pritvor njegovom branjeniku, pozlilo mu je, skočio mu je šećer, nakon čega je intervenirala i Hitna pomoć.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 10. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužiteljstva Kantona Sarajevo odredilo jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku zbog zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivična djela, potvrdio je za Radiosarajevo.ba advokat optuženog Omar Mehmedbašić.

Kako je kazao odvjetnik Mehmedbašić nakon što je određen pritvor njegovom branjenik, pozlilo mu je, skočio mu je šećer, nakon čega je intervenirala i Hitna pomoć.

"Batko je prebačen u Opću bolnicu u Sarajevu, ništa više ne znam. Vidio sam ga kada su ga izvodili i kazao mu da se drži, ali izgleda jako loše", rekao je Mehmedbašić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Batko i Davor Gaj uhićeni su jučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Batko je uhićen prije dva dana, a Gaj jučer.

Oni su uhićeni u okviru akcije Network.

Čehajić se sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge.

Izvršen je i pretres na četiri lokacije u Sarajevu.

Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja prilikom čega su neke osobe stekle protupravnu imovinsku korist na štetu drugih osoba.

Sumnjiči se da je bio odgovorna osoba u firmi "Otvorena mreža" u kojoj su izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan.

Prema dostupnim podacima, Davor Gaj se vodio kao direktor firme "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitirana emisija "Udri muški" koju je vodio Almir Čehajić Batko.

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru "Otvorene mreže" koja se bavila humanitarnim radom.

Kopirati
Drag cursor here to close