Grebanje

Banja Luka: Poruka na automobilima novinara

''Ovo je tipičan pokušaj zastrašivanja, i to dan nakon nas je Milorad Dodik nazvao spodobama'', objavio je Trifunović na Twitteru.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 03. 2023. u 11:24 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jutros su meni i komšiji i kolegi novinaru Nikoli Morači brutalno izgrebana auta na parkingu ispred zgrade. Šteta je ogromna. Izgrebane su haube, vrata, krov. Policija od jutros radi uviđaj'', objavio je urednik banjalučkog portala Buka, Aleksandar Trifunović.

Naime, Morača, novinar kojeg je policija nedavno privela i oduzela mu mobitel zbog objave da se osoba osumnjičena za silovanje slobodno šeće Banja Lukom, su susjedi.

Prema Trifonoviću, ova poruka se veže uz situaciju s buntom novinarima protiv uvođenja klevete u krivično zakonodavstvo Republike Srpske a prema informacijama medija na istom parkingu su oštećena četiri automobila.

Dvije nadzorne kamere su u 22.58 sati zabilježile kretanje jedne osobe oko automobila.

''Ovo je tipičan pokušaj zastrašivanja, i to dan nakon nas je Milorad Dodik nazvao spodobama'', objavio je Trifunović na Twitteru.

Video: Dodik: Biće predložen zakon o NVO identičan američkom



Podsjećamo, predsjednik RS-a i čelnik SNSD-a u obraćanju medijima, govoreći o buntu protiv izmjena zakona, novinare je nazvao spodobama.

Prvotno je objavljen Nacrt izmjena i dopuna Krivičnog zakona Republike srpske a vlasti su odlučile da uvođenje klevete bude razmatrano 14. ožujka na sjednici Narodne skupštine RS-a.

Uslijedile su brojne reakcije novinara, novinarskih udruženja iz BiH i regije ali i međunarodnih dužnosnika. Svi upozoravaju kako je ovo udar na slobodu izražavanja i sprječavanje novinara da obavljaju svoj posao i iznose korupcijske afere.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close