Bandić: Bh. registarskih oznaka automobil iz kojeg se pucalo

Na pitanje novinara što će biti ako netko od slučajnih prolaznika strada u ovakvim pucnjavama, Bandić je rekao kako "želi vjerovati da toga neće biti".
Vijesti / Crna Kronika | 22. 09. 2018. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je s mjesta jučerašnje pucnjave na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara potvrdio da su u pucnjavi sudjelovali Romi i pozvao je Zagrepčane da zbog toga ne stigmatiziraju svoje romske sugrađane.

"Nemojmo stigmatizirati Rome", pozvao je Bandić na konferenciji za novinare na temu Sigurnost u Zagrebu nakon najnovijeg incidenta u kojemu su jučer sudjelovala trojica Roma, od kojih je jedan ozlijeđen i hospitaliziran, drugi kod istražnog suca, a treći u bijegu.

Romi su, istaknuo je Bandić, građani Zagreba kao i Hrvati i kao pripadnici drugih manjina, a za jučerašnju pucnjavu moraju odgovarati počinitelji.


Na pitanje novinara što će biti ako netko od slučajnih prolaznika strada u ovakvim pucnjavama, Bandić je rekao kako "želi vjerovati da toga neće biti".

"Ova dva incidenta (jučerašnji i prije deset dana na Vukomercu) bacila su mrlju na sigurnost i otvorenost, ali apsolutno je Zagreb siguran grad i ništa neće izblijediti tu sigurnost i otvorenost", istaknuo je gradonačelnik te dodao kako pucnjava u petak navečer nije ni u kakvoj vezi s događajima na Vukomercu, prenosi Hina.

"Jedan nije sudjelovao u pucnjavi, nego je bio suvozač i on je, nažalost, prostrjeljen. Registarske oznake Audija su iz Mađarske, a drugog automobila iz BiH", kazao je Bandić.

Prethodno je zagrebačka policija objavila da je jedan muškarac u bijegu nakon jučerašnjeg sukoba nekoliko osoba na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića.

Policija istražuje tri osobe koje su hrvatski državljani, no imaju prebivalište na području Mađarske, a kao motiv sukoba navode se neriješeni imovinski odnosi.

Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.

Kopirati
Drag cursor here to close