Sila 450

Avion pao u more kod Hvara, nema ozlijeđenih

Prema informaciji iz Ministarstva mora, prometa i infrastukture, unesrećenog pilota su iz mora izvukli članovi posade slovenske brodice koji su ga odvezli u Dom zdravlja na Hvaru gdje su mu utvrđene lakše ozljede.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 06. 2019. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimio čitatelj Jutarnjeg lista / Sportski zrakoplov srušio se kod otoka Hvara, jahtaši brzom reakcijom spasili pilota koji se katapultirao

U avionskoj nesreći koja se dogodila u petak poslijepodne oko 14.40 sati kod otoka Hvara, avion njemačkih registarskih oznaka pao je u more, no nije bilo ozlijeđenih, potvrdili su iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu (AIN).  

Navode kako je došlo do pada manjeg zrakoplova tipa Sila 450, u kojemu se nalazila jedna osoba, pilot, koji je preživio i nije zadobio teške tjelesne ozljede.

Istražitelji AIN-a su krenuli na teren kako bi obavili očevid.

Prema informaciji iz Ministarstva mora, prometa i infrastukture, unesrećenog pilota su iz mora izvukli članovi posade slovenske brodice koji su ga odvezli u Dom zdravlja na Hvaru gdje su mu utvrđene lakše ozljede, prenosi Hina.

Nacionalna središnjica za spašavanje na moru uputila je obavijest svim plovilima koji se nađu na tom djelu Jadrana da budu oprezni zbog mogućih plutajućih dijelova zrakoplova. Navode  kako su vremenski uvjeti za let bili povoljni što bi moglo značiti da je uzrok pada tehnički ili ljudski faktor.

Kopirati
Drag cursor here to close