Gradiška

Autobus pun, svi bez dokumenata

Vijesti / Crna Kronika | 05. 09. 2022. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući u okviru 24-satno dežurstva, tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u kontaktu i koordinaciji s policijskim službenicima Granične policije BiH koordinirao je aktivnosti na otkrivanju i lišavanju slobode državljanina BiH, osumnjičenog za krijumčarenje 48 stranih državljana, koji nisu posjedovali identifikacijske dokumente.

Krijumčarenje migranata otkriveno je i spriječeno u graničnom pojasu na području Gradiške na izlasku iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Spomenute osobe su otkrivene prilikom granične kontrole autobusa, kojim je upravljao državljanin BiH.

Po nalogu dežurnog tužitelja policijski službenici Granične policije BiH sačinit će detaljan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba koji će dostaviti Tužiteljstvu BiH na dalje procesuiranje.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima kao i njihovim izjavama, dolaze s područja Afganistana (21) Pakistana (8) i Bangladeša (19), a predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje. 

''Tužiteljstvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno, realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja osoba i ilegalnih migracija u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close