Livno

Anonimna prijava protiv odgovornih za izazivanje poplava

Vijesti / Crna Kronika | 09. 12. 2015. u 15:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anonimna osoba uputila je na adresu MUP-a Hercegbosanske županije, Federalne uprave policije i Županijskog tužiteljstva kaznenu prijavu protiv mještana livanjskog naselja Begovače, tvrtke "Esco Eco Energija" i općine Livno, zbog izazivanja poplava.

U anonimnoj prijavi, koja je dostupna javnosti, navedene osobe i pravni subjekti terete se da su bespravno izgradili ili dali odobrenje za izgradnju dviju brana za napajanje stoke na području naselja Begovače kod Livna.

Također, tvrtka "Esco Eco Energija" izvršila je izmjenu toka i podizanje razine potoka Brine, u okviru realizacije projekta postavljanja cijevi za gradsko grijanje, a sve to je, kako se navodi u prijavi, u dijelu Livna izazvalo poplave većih razmjera, gdje je došlo do ugroze stanovništva i imovine.

Glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak je potvrdio da je na njihovu adresu pristigla spomenuta anonimna prijava. Dodao je kako je prijava proslijeđena odjelu policije za gospodarski kriminalitet te se od Županijskog tužiteljstva očekuju daljnje smjernice.

Prema riječima dežurne županijske tužiteljice, prijava još nije stigla do njih, stoga ju ne može ni komentirati.

Kopirati
Drag cursor here to close