Pucaj pa pitaj ..

Amerika: Policajci ubili tinejdžera nakon što je u njih uperio igračku

Policija je tijekom vikenda u Tarpon Springsu u američkoj saveznoj državi Floridi ubila tinejdžera
Vijesti / Crna Kronika | 19. 10. 2021. u 20:36 Bljesak.info
Prilog televizije FOX 13 Tampa Bay o pucnjavi i ubojstvu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je tijekom vikenda u Tarpon Springsu u američkoj saveznoj državi Floridi ubila tinejdžera koji je uperio airsoft pušku prema automobilima i policijskim službenicima, priopćio je danas šef policije Jeff Young.

Kako prenose američki mediji, riječ je o 17-godišnjem mladiću Alexanderu Kingu, kojeg je nekoliko osoba prijavilo policiji. Šef policije Tarpon Springsa saopćio je da su policajci ispalili 12 metaka na Kinga nakon što je on uperio pušku u njih. Očevici su naveli da se radi o bijelcu u tamnoj odjeći koji je imao pušku, za koju su neki izjavili da je možda kalašnjikov.

Policija je Kinga pronašla oko pola deset uvečer u subotu, a nakon što je ugledao policajce mladić je pušku usmjerio prema njima. Na video zapisu incidenta koji je zabilježio promatrač čini se kako King viče "pucaj u mene" prema policajcima. 

Policajci su pronašli zaklon iza vozila te su pucali na tinejdžera, kada je King pogođen nekoliko puta, te je od zadobivenih ozlijeda preminuo. Policajci su kasnije utvrdili da se ne radi o pravom oružju nego da je mladić koristio airsoft pušku (vjerna replika postojećih pušaka napravljena za igru. Ispaljuje gumene kuglice).

King je od ranije imao problema sa zakonom, točnije 22 puta, a uhićivan je i zbog napada, uključujući napad smrtonosnim oružjem. Istraga o slučaju je u tijeku, a policajci koji su ubili tinejdžera na plaćenom su odsustvu, navodi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close